Je keuken is de plaats waar je eten bereid, en dat kan soms achteraf nogal wat schoonmaakwerk vergen. Weinig vlekken kunnen zo hardnekkig zijn als die afkomstig van eten. Wil je meer weten over hoe je je keuken smetteloos kan krijgen? Lees dan vooral verder! 

Magnetron

Het gebeurt regelmatig dat er iets explodeert in de magnetron en het hele ding vervolgens onder zit. Je kan dit het best zo snel mogelijk schoonmaken, want wanneer het opdroogt is het een stuk moeilijker weg te halen. Maar als je toch al aangekoekte etensresten op de wanden van je magnetron hebt, kan je dit schoonmaken door een kopje water met citroensap en azijn op te warmen in de magnetron zonder deksel. De stoom die hierbij vrijkomt zal de etensresten losweken, waardoor jij er alleen nog even gauw een doekje overheen hoeft te halen in plaats van uren te staan schrobben. 

Ontkalken

Het ontkalken van de waterkoker of het koffiezetapparaat is iets wat met enige regelmaat gedaan moet worden. Toch is het iets wat veel mensen vaak vergeten. Dat is zonde, want het is helemaal niet moeilijk! Je kan allerlei dure ontkalktabletten gaan kopen, maar simpele, goedkope schoonmaakazijn werkt precies hetzelfde! Voeg een scheutje schoonmaakazijn toe aan wat water en kook dit vervolgens in de waterkoker. Je zal zien dat de kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Afhankelijk van hoe veel kalk er aanwezig is, zal je dit proces moeten herhalen.

Afzuigkap schoonmaken

Dit is iets wat sommigen niet vaak genoeg doen: het schoonmaken van de afzuigkap. Toch is het belangrijk dat de filters regelmatig worden gereinigd, omdat vet licht ontvlambaar is en aangekoekte vetresten op je afzuigkap zouden dus vlam kunnen vatten. Eerst dien je de filters voorzichtig te verwijderen. Vervolgens maak je een sopje van warm water en ontvetter. Laat de filters hierin minstens een half uur weken, zodat het vuil uiteindelijk makkelijker te verwijderen is. Zorg ervoor dat de filters helemaal ondergedompeld zijn. Wanneer je wasbak hier niet groot genoeg voor is, kan je ook een teil gebruiken. In de tussentijd kan je de binnenkant van de afzuigkap ook een grondige reinigingsbeurt geven met een spons en wat ontvetter. Na een half uur kan je de filters voorzichtig afdoen met een schoonmaakdoek. Ten slotte dien je de de filters af te drogen met een theedoek en weer terug te plaatsen in de afzuigkap.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *