Niet iedereen vindt het een even leuk klusje: het schoonmaken van je ramen. Maar af en toe zal je er toch echt aan moeten geloven. In deze blog lees je een aantal tips waardoor het zemen van je ramen niet alleen een stuk aangenamer, maar ook een stuk efficiënter wordt!

Het juiste weer

Voor het ultieme resultaat dien je rekening te houden met de weersvoorspellingen. Je bent misschien geneigd om je ramen te wassen wanneer de zon schijnt, omdat je door het zonlicht beter kan zien waar alle vlekken zitten. Toch kan je je ramen beter op een minder warme dag zemen, want dan drogen ze minder snel, waardoor minder strepen op het raamoppervlak ontstaan.

Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

Wanneer je het sopje voor het schoonmaken van je ramen klaarmaakt, is het belangrijk dat je niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt, een klein scheutje is meestal al meer dan genoeg. Wanneer je te veel schoonmaakmiddel gebruikt, kunnen er namelijk strepen op het raamoppervlak ontstaan, waardoor je weer van voor af aan kan beginnen. Gebruik dus eerst een klein beetje, want je kan achteraf altijd nog iets meer toevoegen als het niet genoeg blijkt te zijn.

Schoonmaken zonder sopje

Kleine ramen hoef je niet per se schoon te maken op de traditionele manier, namelijk met een sopje, een trekker enzovoort. Je kan ze namelijk gewoon schoonmaken met een goede microvezel- en polijstdoek. Je dient eerst de microvezeldoek wat vochtig te maken, waarna je het raamoppervlak voorzichtig schoon kan maken. De structuur van de doek zorgt ervoor dat vuil zich er goed aan hecht. Daarna veeg je je raam eenvoudig en streeploos schoon met een polijstdoek. Deze methode scheelt gesjouw met zware emmers met water en nat gedoe met trekkers. Voor grotere raampartijen is deze methode echter minder geschikt, want daar kunnen wel vlekken op ontstaan. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *