Industriële schoonmaakmiddelen zitten vol met chemicaliën die niet bepaald goed voor het milieu zijn. Nu we ons steeds meer bewust zijn van het feit dat we beter met onze wereld om moeten gaan, worden milieuvriendelijke alternatieven op conventionele schoonmaakmiddelen steeds populairder. In deze blog lees je meer over welke huis-, tuin-, en keukenartikelen jij allemaal kan gebruiken om je huis blinkend te krijgen. 

Azijn

Simpele azijn werkt supergoed als allesreiniger die je kan gebruiken om letterlijk elk oppervlak mee schoon te krijgen. Als je het minder sterk wil hebben, kan je het eventueel wat verdunnen met water. Ook kan je zelf wat geurstoffen toevoegen wanneer je niet zo’n fan bent van de geur van azijn. Zo kan je enkele druppels citroensap toevoegen voor een heerlijke frisse geur. 

Natuurlijk wasmiddel

In een paar simpele stappen kan je zelf je eigen natuurlijke wasmiddelen maken. Hiervoor dien je zeepvlokken of een geraspte zeep en soda op te lossen in kokend water. Dit kan je afkoelen, waarna je de volgende dag etherische olie naar keuze kunt toevoegen. Kies een lekker geurtje naar keuze en maak de geur zo sterk als je zelf wil. Dit natuurlijke wasmiddel is niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar ook nog eens een stuk voordeliger dan de wasmiddelen in de winkel.

Houtreiniger

Hout reinigen én tegelijkertijd verzorgen? Dat kan met een een zelfgemaakte houtreiniger/polisher. Deze maak je door een kopje olijfolie met een half kopje citroensap te mengen. Je gebruikt het mengsel door er een doek in onder te dompelen en het vervolgens aan te brengen op het houten oppervlak. Aan een klein beetje heb je vaak al genoeg. Ten slotte kan je het beste een zachte doek gebruiken, zodat het kwetsbare hout niet beschadigd raakt. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *