Stof: voor velen is het de nummer 1 ergernis tijdens het schoonmaken. Je hebt dat ene stukje gisteren al afgestoft, maar er ligt weer een nieuwe laag stof op. Zo kan je wel bezig blijven. Wil je je leven een stuk aangenamer maken door minder vaak af te hoeven stoffen? Lees dan gauw onderstaande tips!

Ruim je wasgoed op

Kleding is een grote bron van stof. Daarom is het verstandig om al je wasgoed zo snel mogelijk te verwerken. Indien je je was aan de lucht laat drogen, verwerk het dan zodra het droog is. Buiten de kast kan kleding namelijk enorm veel stof teweegbrengen. Ook als je een droger hebt, dien je je kleding zo snel mogelijk op te vouwen of aan kledinghangers te hangen en in de kast te stoppen. Daarnaast kan je het best een gesloten kast aanschaffen, zodat het stof zo veel mogelijk in de kast blijft in plaats van dat het zich over je woning verspreid.

Leg een deurmat neer

Ook van buiten kan veel stof je woning binnenkomen. Daarom kan je het beste bij de voor- en achterdeur een deurmatje neerleggen en vervolgens aan je gasten vragen of ze hun voeten even willen vegen voordat ze binnen komen. Hierdoor komt er zo weinig mogelijk stof naar binnen. Het is natuurlijk fijner of een klein matje te moeten stofzuigen dan je hele vloer. Een kleine ingreep met grote effecten!

De juiste volgorde

De efficiëntste manier om je woning stofvrij te maken is door eerst te stofzuigen en dan pas af te stoffen. Wanneer je het namelijk andersom doet, zal je al het stof uit je meubels weer uitkloppen en zal het terechtkomen op plekken die je al afgestoft hebt. Hierdoor doe je dubbel werk en kan je wel bezig blijven.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *